Royal Black
I am Nur Azmina aka MIMIN :)
*I'm an easy-going person but I'm not going to tell that I'm a good child or excellent. Nobody born with perfect things. I honestly to tell that sometimes I'm a lazy person like other teenages. But I still have responsibility on my school works (I'm sure) Okayy. Thats all. Tadaa fellas!*


tak kaya buat buat kaya -.-"
Tuesday, December 28, 2010 | 11:37:00 PM | 0 comments
hai fellas xD


sebelom masok topik aku nak tanya soalan yang aku rasa aneh. kalau korang rasa tak aneh, sila abaikan.


soalan berbunyi : mengapakah rambut pontianak panjang? :


aneh kan kan? 


okeoke! masok topik pulek.


aku tak suka la nengok orang yang tak kaya (bukan la bermakna miskin), belagak macam orang kaya. aku terjumpa sorang budak ni dekat shopping mall. bukan main lagi dia pilih barang itu dan ini. pilih barang tak nak pulak barang yang murah. aku tengok muka mak dia bawah sikit jer dari muka beruk tahan muka nak berak tengok anak dia. 


serious oke aku kesian ngan muka mak dia. si budak tu tadi seorang gadis. aku kira budak tu dalam lingkungan 16-17 camtu la. hek eleh. nak aku sound jer budak tu. time tu aku jalan jalan ngan mak aku. tak elok pulak mak dia tengok aku sound anak dia *lelebih lak aku*. lebih lebih kalau mak aku tengok aku sound sound anak orang. haha. silap silap boleh balek jalan kaki aku dibuatnya. haha. jauh oke! 


jadi, terpaksa aku buang jauh jauh cadangan kurang bijak dari hati nurani ku.
kehkehkeh


aku sebenarnya terdengar si dua beranak itu bercakap :


ibu : nak, kita pegi sini tak bawak banyak duit.


anak : alah, ibu sengaja tak nak bagi. pastu cakap takde duit. kite nampak duit tu tadi.


ibu : betul nak. itu bukan duit ibu. itu duit buat bayar hutang hutang


............

sedih oke aku dengar. oppss! aku tak curi curi dengar.aku terdengar. ahh! *alasan semata mata*

hahaha. oke. babak yang paling aku tak puas hati bila si anak tengking ibu dia.

lebih kurang macam ni la :

ibu, kenapa ibu kedekut sangat?! saya pun nak macam orang lain!!!!!

lepas tu, budak tu terus pegi jalan. erhhh! aku tak puas hati oke!!
macam mana anak dia boleh jadi macam tu????

persoalan!

macam mana pulak emak dia boleh sabar ngan dia??

serious aku tak paham. kalau budak tu anak aku, sudah mampos dia aku kerjakan. kehkehkeh *menunjukkan sikap kekejaman aku*


oke! di sini aku ingin berpesan kepada anak anak kat luar tu supaya, jaga emak korang masing masing. takan aku pulak nak jaga kan kan kan? ehehe xD
kalau mak korang tak lahirkan korang, korang tak rasa berpijak di dunia ini.

sekian saja. bye!


p/s : syukur apa yang ko ada. jangan nak over over pulak. payah tau orang xkaya belagak macam orang kaya. tak pasal pasal mak bapak yang tanggung.




Old things | New things